Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kniha


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Niky
rozsypaná mouka


Založen: 18.2.2008
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 10:57 am    Předmět: Kniha Citovat

Ahoj, chci pro deceru připravit knihu. Sice dorty peču, podkovy, srdce .. Ale knihu první. Myslela jsem jen na zavřenou, ozdobenou marcipánem, s naznačenýma listama. Těsto mám, krémy, ozdoby, marcipán taky, ale nevím, jak to ozdobit a sesadit tak, aby kniha pěkně vypadala. Třebas ten hřbet a spodní stranu pod listy? Můžete mě poradit? Děkuji. Niky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 11:07 am    Předmět: Citovat

Niky, koukni třeba tady k dortíčkovi
http://dorticek.rajce.idnes.cz/_MOJE_DORTY/

nebo tady má krásnou knihu Esko
http://seva.rajce.idnes.cz/Dorty/#Kniha_zavrena.jpg
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Niky
rozsypaná mouka


Založen: 18.2.2008
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 12:12 pm    Předmět: Citovat

A nerozteče se mě marcipán na styku s krémem. Jo, vím, že nesmí být krému moc a nesmí být moc nastavovaný aby nemokval. Ale stejně. Jů já mám obavy. Dělal jsem to už vícekrát, ale nikdy ne krém na marcipán. Myslím pořád na ty kraje a boky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 12:26 pm    Předmět: Citovat

Niky, tak místo krému udělej vše z marcipánu...na okraje třeba "kroucenou šňůru" a pod....a nebo ozdob bílkovou polevou - ta nic neudělá...a boky můžeš taky polepit marcipánem a "narýhovat" listy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Niky
rozsypaná mouka


Založen: 18.2.2008
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 1:46 pm    Předmět: Citovat

JJ, asi to tak dopadne. Někde jsem četla o krému ze šlehaných bílků nad parou. Moc si to nepamatuju, něco jako na pusinky a zašlenahé máslo dovnitř. Tos měla na mysli? Nebo jen bílkovou polevu jako na perníčky? Asi dám marcipán všude. Děkuju za rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 2:36 pm    Předmět: Citovat

myslela jsem polevu jako na perníčky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com