Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Čokoládové ozdoby + polévání dortu čokoládou H

Jdi na stránku
1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 9:49 am    Předmět: Čokoládové ozdoby + polévání dortu čokoládou H Citovat

Tak čoko cíga tady:
http://cakecentral.com/article173-How-To-Make-Chocolate-Cigarellos-Natis-Way.html
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne čt květen 06, 2010 10:14 am, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 10:02 am    Předmět: Citovat

... zase jedna věc, do které se pouštět nebudu nesouhlas

Naposledy upravil Milu dne út říjen 09, 2007 10:10 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 10:33 am    Předmět: Citovat

vytlem já taky ne ... to bych za
1) měla nervy nadranc, páč by mi to nešlo

2) měla za chvilku tunu, páč přece nevyhodim nepovedené cíga? Z čokolády?!! Já teda ne...

3) nedovolila nikomu jíst, kdyby se čirou náhodou zadařilo! Bych to přelakovala a chodila se na to koukat!
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne út říjen 09, 2007 10:41 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Julie :o)
prázdné břicho


Založen: 9.9.2007
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 12:13 pm    Předmět: Citovat

Hmm, krásný!! Jen pro nás jazykově zdatné ve směru na východ, prosím, překlad... Stačí jen pasáž o přípravě čokolády...přidává se do ní tuk nebo jen rozpustí??
Děkujíííí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
grey
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 12:24 pm    Předmět: Citovat

<b>Julie</b>, já tu čtu pouze o roztavení čokolády ve vodní lázni. Nic o přídavku jiné suroviny jsem nenašla...
_________________
grey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 4:46 pm    Předmět: Citovat

grey, bych řekla, že čím méně tuku, tím lépe. Ale počkáme, co na to i ostatní.

Julie, časem se tady objeví snad i překlady (alespoň v plánu to rozhodně je), teď dělám ještě na úpravách fóra.
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne út říjen 09, 2007 10:42 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
grey
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 4:53 pm    Předmět: Citovat

<b>Macicku</b>, ale já nic právě nepřidávala... pouze jsem tu čokoládu rozehřála a pak stříkala... leda, že bych pak ten tuk ze samotné čokolády na vaření musela nějak odstředit Very Happy
_________________
grey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 6:55 pm    Předmět: Citovat

grey napsal:
Macicku, ale já nic právě nepřidávala... pouze jsem tu čokoládu rozehřála a pak stříkala... leda, že bych pak ten tuk ze samotné čokolády na vaření musela nějak odstředit Very Happy


A co používáš za čoko? Orion? Já mám s Orionem docela dobré zkušenosti. Možná pro zvýšení obsahu kakaa bych tam tedy ještě kakao přidala. premyslim

Macicek čokoholik cokolada
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne út říjen 09, 2007 10:43 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
grey
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 6:58 pm    Předmět: Citovat

měla jsem Orionku
_________________
grey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 7:04 pm    Předmět: Citovat

grey - a kolik je ta pokojová teplota?...já mám i v zimě 18°C a nic mi netaje... ale bez legrace - je to divné, mělo by to zase ztuhnout jako ta původní čokoláda..... zkus tu polevu v sáčku co se dává do horké vody - mají ji více druhů a tuhne až moc rychle na můj vkus

Naposledy upravil Milu dne út říjen 09, 2007 10:13 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
grey
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 7:08 pm    Předmět: Citovat

no my máme taky kolem těch 20°C...
jinak ta čokoláda ztuhne. Po nastříkání jsem ji dala do mrazáku. Když jsem ji vyndala a ozdobila s ní vychladlý dort, tak mi za 10min na stole změkla. A byla měkká celou dobu, takže to nebylo dortem. Ty čokolády z cukrárny jsou pevný pořád, tak nevím, proč se mi z ozdob na dortu stalo bláto Sad
_________________
grey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 7:16 pm    Předmět: Citovat

No, čokoláda by se v mrazáku skladovat asi neměla. Prostě asi utrpěla teplotní šok, a odmítla se vzpamatovat.

Myslím, že na cukrar.cz o tom něco bylo. Zkusím pohledat.
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 7:07 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Simča S.
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: JZ Čechy - Horažďovice

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 9:02 pm    Předmět: Citovat

Macicek napsal:
No, čokoláda by se v mrazáku skladovat asi neměla. Prostě asi utrpěla teplotní šok, a odmítla...


CHA CHÁÁÁÁ já četla, že utrpěla teplotní šok a OMDLELA Smile Very Happy Laughing
_________________
Všechny zdraví Simča Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
grey
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 9:04 pm    Předmět: Citovat

Simča S., no ona tak skoro i vypadala Very Happy
_________________
grey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 9:10 pm    Předmět: Citovat

Simčoooo, slzím, jak se tlemím vytlem
_________________
http://macicek.multiply.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 9:18 pm    Předmět: Citovat

Copak Simča.. ta to vždycky rozsekne radost


... já jdu snad tu omdlívající čokoládu zkusit.... budu mít ozdobičky do foroty


Naposledy upravil Milu dne út říjen 09, 2007 10:15 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Julie :o)
prázdné břicho


Založen: 9.9.2007
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 10:49 am    Předmět: Citovat

Tak to já bych brala tu omdlévající čokoládu na dortu.... líp se krájí...mně ta moje praská při krájení...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
grey
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 10:57 am    Předmět: Citovat

<b>Julinko</b>, ona ta čokláda byla opravdu jako bláto... nebo bych její měkkost mohla přirovnat ke šlehačce ze spreje... jen nebyla tak nadýchaná a nedržela tvar Laughing Laughing Laughing
_________________
grey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Julie :o)
prázdné břicho


Založen: 9.9.2007
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 11:48 am    Předmět: Citovat

Grey, tak to je zvláštní..... asi jí bylo hodně špatně svatousek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jana
prázdné břicho


Založen: 5.9.2007
Příspěvky: 14
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 11:09 am    Předmět: Citovat

Když jste zmínily to praskání čokoládové polevy na dortu - zkuste do ní přidat lžíci nutely Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com