 |
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
petruše krém v pytlíku
Založen: 9.2.2009 Příspěvky: 979 Bydliště: Větřní
|
Zaslal: ne listopad 28, 2010 4:50 pm Předmět: |
|
|
Katko,rohlíčky se pečou z vlašáků i z lískových i z mandlí,jak kdo má rád . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela precizní dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1659 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 11:43 pm Předmět: |
|
|
Vanilkové rohlíčky bez cukru:
140 g hladké mouky
100 g másla (hery, stely...)
60 g mletých vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
Obalovat klasicky cukr moučka a vanilkový
Zkoušela sem i přidat kakao, nemá to chybu. Recept mám z práce. _________________ www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

Založen: 11.5.2009 Příspěvky: 1479
|
Zaslal: út prosinec 07, 2010 10:52 am Předmět: |
|
|
Pracny podle Sandtnerové (naprosto skvělé)
12 dgk hladké mouky
9,5 dkg másla
6 dkg cukru
mletá skořice
špetka kypřícího prášku
4,5 dkg mletých ořechů
trocha kakaa |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernava krém v pytlíku

Založen: 25.2.2009 Příspěvky: 902 Bydliště: Příbram
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 11:00 am Předmět: |
|
|
Oříškovo-bílkové pečivo
3 bílky
špetka soli
1ČL octa/citr. šťáva
200g moučk. cukru
200g mletých ořechů
30g hr. mouky
KRÉm:
125g másla
125g mouč. cukru
2 vrchovaté PL kakaa
3PL mléka
špetka soli
Bílky se solí vyšleháme do pěny.Přidáme ocet/citr. šťávu a cukr.pak přidáváme ořechy,mouku a promícháme.
Dáme do sáčku s hladkým nástavcem a stříkáme na peč. papír kupky 2,5-3cm.
Pečeme 15-20min na 140°C.
Pečivo je upečené,když se odlepí od papíru.Pak lepíme dvě kolečka k sobě krémem.
Krém:
Máslo,cukr,kakao a mléko mícháme nad parou do zhoustnutí,
pak mícháme,než krém vychladne.
Nevím,jestli takový cukroví tady je,ale tohle je strašně dobrý a zdělají se při tom bílky.recept mám z časopisu.Nejsou to sněhové pusinky! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela precizní dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1659 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 10:45 pm Předmět: |
|
|
Caro srdíčka:
400 g hladké mouky, 250 g hery, 130 g cukru moučka, špetičku soli, 1 lžíce kávovinové směsi Caro, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 50 g mletých ořechů
Vypracovat na vále těsto, uložit asi na hoďku do chladu rozležet, vykrájet srdíčka a upéct při 180°C.
Krém:
(na poloviční dávku)
200 g másla, 2 lžíce nutelly, 200 g cukru moučka, 1 lžička zrnkové kávy, rum podle chuti.
Recept mám ze Sladkosti.net. od Hanky S ale krém mám vlastní. _________________ www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

Založen: 27.4.2011 Příspěvky: 797 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne říjen 30, 2011 8:50 pm Předmět: |
|
|
Mozartovy koule
Je to recept převzatý z Apetitu, je to docela pracné,ale dá se to v pohodě šmudlat u televize a u nás skoro nikdo nic jiného nejí
Doba přípravy: 45 minut
Pečení: 15 minut
Počet porcí
Na 20 - 200 koulí podle velikosti
Ingredience
asi 300 g čokoládové polevy
400-800 g zeleného marcipánu dle velikosti koulí
Na čokoládové drobky
80 g čokolády na vaření
80 g másla, změklého + na formu
50 g moučkového cukru
2 vejce
50 g hladké mouky + hrubá mouka na formu
1 kypřicí prášek
50 g mletých mandlí
Na krém
100 g čokolády na vaření
100 ml smetany na šlehání
100 g másla
50 ml rumu
Příprava jídla
1 Nejprve upečte čokoládové drobky. Čokoládu rozpusťte a v míse ji smíchejte s máslem, cukrem a po jednom přidejte vejce. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a mandlemi a směs zatřete do čokoládové hmoty. Vymažte a vysypte menší pekáč, rozetřete do něj těsto a pečte ho při 180 °C asi 15 minut. Upečený korpus nechte vychladnout a pak ho rozdrobte do mísy.
2 Na krém zahřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu, máslo a přidejte rum. Krémem zalijte drobky v míse , měli byste získat hustou hmotu. Dejte ji do lednice ztuhnout tak, aby z ní šly tvarovat kuličky , budoucí náplň Mozartových koulí.
3 Ze ztuhlé hmoty tvarujte kuličky asi o velikosti lískového ořechu a dejte je do lednice zase ztuhnout. Postupně je obalujte marcipánem z lednice jich berte vždy jen pár a hned po obalení je tam znovu vraťte; rychle se rozehřívají.
4 Koule nechte v lednici trochu oschnout a pak je obalujte v rozpuštěné čokoládové polevě. Nechte zatuhnout na mřížce. Polité koule nedávejte do lednice zešedly by a ztuhly tak, že byste je z krabičky nebo talířku museli násilím odtrhávat. Nejvíc jim svědčí teploty mezi deseti a dvaceti stupni, třeba ve spíži nebo na balkoně.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít hodně kuliček o velikosti lískového oříšku, připravíte jich z uvedeného množství více než 200. Potřebovat ale budete mnohem víc marcipánu i čokoládové polevy. Zatímco na potažení dvaceti velkých Mozartových koulí vám bude stačit 400 gramů
marcipánu, na malé kuličky ho spotřebujete minimálně dvojnásobek. Také pamatujte na to, že Mozartovy koule lidé milují kvůli chuti marcipánu, takže jím nešetřete, vrstva by měla mít aspoň tři milimetry. _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )), |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

Založen: 27.4.2011 Příspěvky: 797 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne říjen 30, 2011 11:24 pm Předmět: |
|
|
Krokantové kytičky
-koukala jsem, že něco takového tady ještě není, jsou výborné a krásně vypadají
potřebuješ :
200g hl.m.
100 g m.cukru
165 g másla
1 lžíce holandského kakaa
2 lžičky citronové kůry
1 lžíce medu
40 ml smetany ke šlehání
100g mandlových lupínků, nebo mandlí krájených na proužky,
20 g citronátu
kandované třešně, nebo kandované brusinky 100-200 g podle chuti
1 žloutek prošlehaný vidličkou
do mísy mouku, 50 g cukru, 125 g másla, špetku soli, kakao, citronovou kůru -udělat těsto a nechat ho chvíli ve folii v lednici(1-2 hod)
ze studeného těsta tak 1/2 cm plát a z něj vykrájet kytičky ,přenést je na plech,vzít vykrajovátko ve tvaru kruhu, a vykrájet střed těch kytiček -ale středy tam nechat ,jenom je tím jakoby prokrojit
pak to strčit ještě tak na půl hoďky do lednice
Náplň : v kastrolu zahřát med smíchaný se smetanou, zbytkem cukru(50g), másla(40g), vmíchat mandle, citronát, třešně a nechat zezlátnou
kytičky potřít žloutkem,pak lžičkou nanést po troše směsi do středů kytiček
peče se to 180 tak 15 min.
já je nedělám tlusté půl cm, ale tak 3 mm a peču je jen 15 minut při 170. _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Naposledy upravil small.x dne út prosinec 04, 2012 9:16 am, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
Založen: 9.2.2009 Příspěvky: 979 Bydliště: Větřní
|
Zaslal: po říjen 31, 2011 4:14 pm Předmět: |
|
|
LUCI,proč se má prokrojit ten střed?A co je to citronát,musí tam být? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: po říjen 31, 2011 6:48 pm Předmět: |
|
|
Petruš, řekla bych, že prokrojení je pro oko, aby to hezky vypadalo a že citronát je proslazená citrusová kůra - kandovaná...
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
Založen: 9.2.2009 Příspěvky: 979 Bydliště: Větřní
|
Zaslal: po říjen 31, 2011 7:17 pm Předmět: |
|
|
Aha,děkuju. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

Založen: 27.4.2011 Příspěvky: 797 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po říjen 31, 2011 9:43 pm Předmět: |
|
|
přesně tak a taky se ti tam líp drží ta nápň -ale je to hezké pro oko a máš to za chvilinku. Citronát je přesně jak říkala Galbi, jen pozor jaký bys kupovala, někdy je to suchý tvrdý nechutný, já ho kupuju bio -není tak vyschlý, ale obejdeš se v pohodě i bez něj. _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )), |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
Založen: 9.2.2009 Příspěvky: 979 Bydliště: Větřní
|
Zaslal: út listopad 01, 2011 4:02 am Předmět: |
|
|
Jj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
Založen: 9.2.2009 Příspěvky: 979 Bydliště: Větřní
|
Zaslal: út listopad 08, 2011 9:39 pm Předmět: |
|
|
SKOŘICOVÉ KYTIČKY
250g hl.mouky
1/8 másla
80g cukru
2žloutky
1/2ČL skořice
trochu mléka
Z těsta vykrájíme kytičky a do středu dáváme oříškový sníh,pečeme,hotové pocukrujeme.
SNÍH-2bílky,120g m.cukru,120g namletých ořechů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: čt prosinec 08, 2011 9:31 am Předmět: |
|
|
KOKOSKY
250 g strouhaného kokosu
250 g moučkového cukru
3 celá vejce
vše smíchat a rukama vytvarovat koule o průměru 3-4 cm.
péct na plechu s peč. papírem na 110-125 stupňů cca 20 minut - měly by být lehce růžové
linecké sokly :
600 g hladké mouky
400 g Hery
150 g moučkového cukru
4 žloutky
zpracujeme těsto a upečeme kolečka - stejný průměr jako kokosky
dále je potřeba :
máslový čokoládový krém (např. máslo + nutela)
pikantní marmeláda
čokoláda/poleva
Na sokl uděláme věneček z krému, doprostřed dáme marmeládu, na to posadíme kokosku.
Nakonec polejeme po celém obvodu linecké kolečko čokoládou ( já to namáčím) _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
enza krém v pytlíku

Založen: 15.6.2010 Příspěvky: 815 Bydliště: Mladá Boleslav
|
Zaslal: út prosinec 04, 2012 9:11 am Předmět: |
|
|
MAROKÁNKY
1/4 l šlehačky, 16 dkg kandovaného ovoce nakrájeného na kousky, 16 dkg různých ořechů, 16 dkg cukru krupice, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 2 dkg hladké mouky.
Šlehačku, cukr, vanilkový cukr a mouku svaříme za stálého míchání (mouku prosypat přes cedník), odstavíme a přidáme oříšky a kandované ovoce. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky (při pečení se roztečou na placičky) a pečeme na cca 150 stupňů asi 30 minut dozlatova. Po upečení jsou měkké, nožem lze ještě vylepšit tvar do kulata...zpevní se zchladnutím. Po vychladnutí zespoda máčet v čokoládě.
Jsem tam dala mandle, buráky, lískáče, vlašáky, rozinky a kandované ovoce......to je slast  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

Založen: 27.4.2011 Příspěvky: 797 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 11:10 pm Předmět: |
|
|
Mandlové bochánky
ochutnala jsem je u švagrové, jsou měkké hned po upečení
, takové sušenkové těsto, moc dobré a to já na sušenky nijak zvlášť nejsem : ))
375 g másla(já dala napůl s herou)
250 g cukr moučka
trochu soli
500 g hladké mouky
125 g mletých mandlí
(mandlí jsem dala 225 a 400 mouky, ale o moc lepší než ty u švagrové nebyly)
uděláme z toho těsto, půku obarvíme 10 g kakaa a necháme 1 hod v lednici
z jedné barvy děláme větší kuličky( já dělala cca 1,5cm můžou být i větší), z druhé menší(0,5-1 cm), a připlácnem je na ty větší, trochu to v troubě povolí, takže se s tím moc nepárejte, škoda práce
můžete do toho zapíchnout třeba mandlový lupínek, ale není nutné
180 stupňů cca 10 minut ne úplně dole
po upečení se můžou polít i čokoládou, ale mě chutnají jen takhle
nemusí se nechat uležet a vydrží dlouho _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )), |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 1:43 pm Předmět: |
|
|
od kvajdovky
Marokánky
1/8 l mléka
10g tuku
40g cukru
15g hladké mouky
lžičku vanilkového cukru
50g loupaných mandlí
50g kandovaného ovoce
Oloupané mandle a kandované ovoce nakrájíme na nudličky.Do mléka dáme cukr,tuk,vmícháme mouku,postavíme na oheň a asi minutu povaříme.Přidáme mandle,kandované ovoce a lžičku vanilkového cukru a sejmeme z ohně.
Z takto připravené hmoty tvoříme na pomaštěném,moukou vysypaném plechu malé placičky,které klademe dál od sebe,protože se roztečou.Upečeme je ve středně vyhřáté troubě.
Upečené placičky hned přeneseme na vál a necháme vychladnout.
Vychladlé potom na spodní straně potřeme kakaovou polevou a vidličkou vytvarujeme vlnovky.
Místo mandlí můžeme použít oříšky,které nejprve opražíme na suché panvi a potom v utěrce vymneme ze slupek.
Makarónky oříškové
2 bílky
120 g moučkového cukru
140 g mletých oříšků
1 vanilkový cukr
citronová kůra
ztužený tuk na plech
Z bílků ušleháme pevný sníh,postupně zašleháme moučkový cukr,zamícháme mleté oříšky,vanilkový cukr a citronovou kůru.Ihned klademe na pomazaný plech malé kopečky dál od sebe,protož ese roztečou.Vložíme do středně vyhřáté trouby,teplotu snížíme a dosušíme. _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela precizní dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1659 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: po listopad 25, 2013 1:58 pm Předmět: |
|
|
Cukroví s pudinkem
suroviny:
250 g hladké mouky, 80 g másla, 125 g tuku omega, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, čtvrtina prášku do pečiva, 2 pudinky (vanilkové, kakaové, banánové, jahodové, pistáciové - můžeš si vybrat), špetka soli
Hladkou mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr prosijeme na vál, přidáme pudinky,špetku soli, nastrouháme tuk, nakrájíme na drobné kousky máslo. Dále přidáme vejce a žloutek a vypracujeme vláčné těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Z těsta můžeme vykrajovat tvary, slepovat džemem i krémem. Jinak toto těsto používám hlavně na curkoví strojkové. Na mlýnek na maso připevníme nástavec na cukroví a tvoříme tyčinky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C. Cukroví necháme vychladnout. Polovinu potřeme džemem nebo krémem, přiklopíme druhou polovinou. Zdobíme podle uvážení.
Cukroví s červeným vínem
suroviny:
500 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku, 20 g kakaa, 1 vejce, 280 g másla, 2 lžičky mleté skořice, 6 lžic červeného vína
náplň:
200 g másla, 100 g hořké čokolády, 100 g malinového džemu, 60 g strouhaného kokosu.
ze shora uvedených surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničce odpočinout. Odleželé těsto vyválíme na plát 4 mm silný a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4 cm. klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C asi 10 minut. Upečené cukroví necháme vychladnout. mezitím si připravíme náplň: změklé máslo důkladně utřeme s rozpuštěnou prochladlou čokoládou na hladký krém, dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme po obvodu na polivnu koleček. Jejich středy vyplníme džemem a přiklopíme druhou polovinou koleček. Boky slepených koleček potřeme zbylým krémem a obalíme v kokosu. _________________ www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela precizní dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1659 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: po prosinec 22, 2014 8:37 pm Předmět: |
|
|
Ořechové trubičky
180 g hladké mouky, 70 g změklého másla, 70 g drcených oříšků, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli, hladká mouka na vál a tuk na potření trubiček
Náplň: 200 g hořké čokolády, 200 g nutelly, 0,3 dl whisky
Mouku smícháme s cukrem, přidáme máslo, sůl, půl rozšlehaného vejce a jemně prosáté oříšky (hrubé kousky si necháme na obalení) a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočívat v chladu. Plechové trubičky lehce potřeme tukem. Těsto rozválíme na plát a nakrájíme ho na proužky asi o 1 cm užší, než je délka trubiček. Změříme si obvod trubiček a podle toho nařežeme připravené pruhy těsta. Okolo každé trubičky obtočíme proužek těsta, spoj lehce potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a opatrně přes sebe konce přimáčkneme. Trubičky pak necháme v chladu asi 10 minut ztuhnout, pak je potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, obalíme v drcených hrubších oříšcích, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. asi po 5 minutách snížíme teplotu na 160°C, dopečeme dorůžova, ihned stáhneme z formiček a necháme vychladnout. Rozpuštěnou čokoládu smícháme s nutellou a nechlazenou whisky a náplň nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do vychladlých trubiček. _________________ www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|