Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Čokoládové ozdoby + polévání dortu čokoládou H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 2:27 am    Předmět: Citovat

Jak na čokoládu na boky dortů

Čokoláda na boku se prostě rychle uhlazuje stěrkou jako krém. Rozléváš nahoru, stěrkou uhladíš do stran a jak to stéká dolů, stěrkou jen rozmazáváš, kam potřebuješ... Je dobré polévat "teplý" dort, ne z lednice, aby čokoláda tak rychle na studeném dortě netuhla a stačily jste ji "rozmazat", aby nedělala kapky. Prostě si nahrnout ze shora trochu čokošky na stranu, uhladit kousek boku, zase pootočit, nahrnout další kousek a tak pořád dokola.... Wink
A také je dobré nemít tu čokoládu moc horkou, tak akorát, aby zase nerozpouštěla krém, který by se do čokolády zamíchával...
Ale není to nic extra těžkého, zkuste si to na malém dortíku.

Je to jako potírat dort krémem, jen ten "krém" je řidší a stéká a je potřeba pracovat rychleji. Technika je podobná. Wink

tady je video o polévání čokoládou na mřížce
http://www.youtube.com/watch?v=UNEScRQePDA&feature=related

no a tady bez mřížky
http://www.youtube.com/watch?v=NqILCo43Dog
nebo tady
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=F6SPTEv9TzM&NR=1

Tak teď už to budeme umět všechny... Very Happy Aspoň teda teoreticky... Very Happy Very Happy Very Happy Wink

Nebo jsem viděla a dala jsem to i někam do rad - ustřihnete si pečpapír nebo folii pruh šířky jako je výška dortu/bok, polijete čokoládou, necháte zavadnout, aby nestékala, ale nebyla ještě tvrdá, a přiložíte k dortu. Po ztuhnutí folii/pečpapír stáhnete a je to! Wink
A dá se do té čokolády na pruhu i malovat a dělat vzory... Smile
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=181&postdays=0&postorder=asc&start=60
http://www.youtube.com/watch?v=s0F1bF0xJhY


Naposledy upravil Galbovka dne po říjen 22, 2012 9:04 am, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 10:53 am    Předmět: Citovat

Zdeni, díky moc! S tím čokolímcem jsem to už zkoušela a kdybych nebyla blbec a neudělala ozdobu vodorovnou a tím pádem mi to pak popraskalo, bylo by to fajn! A vidíš, to mě nenapadlo, taky si to vyzkouším. Ale napřed zkusím i to polití, jak píšeš. Budeme mít v rodině svátky, tak to půjde kdyžtak i ošklivý, u nás se s prominutím sežere všechno Very Happy
Tady je ten můj první výplod s límcem, byl to zároveň i můj úplně první dort:
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 11:02 am    Předmět: Citovat

Možná, kdybys ten pás vyfénovala opatrně před tím přiložením, když už to ztuhlo, šlo by to líp... Wink
Vyzkoušej polévání, samo, že něco steče, ale určitě se povede. Kdyby čokoláda zatvrdla a povrch byl "hrbolatý", použij fén, opatrně, nejdřív z dáli .... aby to zase moc nesteklo ...a znovu uhlazuj stěrkou... Wink

PS: pěkně udělaný postup, dobrá práce! Wink


Naposledy upravil Galbovka dne po srpen 01, 2011 5:06 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 9:38 pm    Předmět: Citovat

Zdeni, díky moc, je to spíš nafoceno tak, aby nebyly vidět ty chyby a ďoury:) Ale díky tomuhle dortu jsme začala dortovat, takže je nejlepší Smile

No ale k dotazu- zkoušela jsme to polévat, jak jsi psala, ale stejně to mám šíleně hrbolatý a hlavně, proč jsem ani už nemohla víc uhlazovat, byl ten krém, co se mi rozpatlával do čokolády. Měla jsem mléčnou Carlu, teplý dort, čokoláda rozpuštěná v horké vodě z kohoutku a potom jsem jí nechala možná víc jak 10 minut ještě zchladnout. Ale napadlo mě- musím vůbec dávat na povrh dortu krém? Nebo naopak jsem blbec a on tam asi být vůbec nemá, že? Nikde zaboha nemůžu najít návod, jak úplně obyčejně polít dort! Jen tady: http://www.youtube.com/watch?v=qNjeEx92rTA&NR=1&feature=fvwp Takhle nějak tedy na to mám jít? Mám i podobnou mřížku (pod gril na mikrovlnky ale dala by se použít). Díky moc!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 9:56 pm    Předmět: Citovat

nene...pod čokoládu se krém nedává!!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 10:02 pm    Předmět: Citovat

vytlem Bože bože, já fakt už blbnu totálně, kde je můj rozum??? A kolik já ho tam ještě dala, když pod potahovku nemůžu. Přitom stačí nemyslet zadkem, že. Děkuju a zapomeňte, prosím, na to! pssst
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 10:10 pm    Předmět: Citovat

Já to s čokoládou taky moc neumím, ale místo fénu používám mírně nahřátý dortový nůž a tím ty největší hrboly zahladím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 10:12 pm    Předmět: Citovat

Lenko, buď v klidu...takových "blbostí" jsme, myslím, nebyla ušetřená žádná z nás...každé se občas povede nějaký kousek Wink Very Happy
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 10:13 pm    Předmět: Citovat

já si s tím hlavu nelámu...schválně čokoládu poďubávám nožem a dělám na ní špičky a cákance...jednak se mi to líbí víc než hladká čokoláda a druhak je to razdva hotové Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 10:25 pm    Předmět: Citovat

Lenko, ještě k tomu polévání dortu - nejlepší je to dělat na mřížce, pod ní pečící papír ( čokoláda, která steče se dá znovu použít)...nahoru naleju čokoládu, širokým nožem rozhrnu do stran aby to stékalo i na boky a na bocích uhladím kartou ( dortem otáčím)....když chceš mít nahoře čokoládu pěkně rovnou, tak čokoládu neleješ, trochu rozhrneš a pak mřížku s dortem nadzvedneš a nakláníš do stran...čoko zase stéká na boky a nahoře se to udělá pěkně rovné a hladké...boky pak zase kartou
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 11:12 pm    Předmět: Citovat

Super, díky moc, až do manžela natlačím tenhle výtvor, napeču další a budu zkoušet. Jakous takous mřížku mám (viz výše- je původně pod gril do MW, ale účelu, myslím, poslouží).

Když jsme v tom, já se vás zeptám rovnou takhle s obrázkem: Jak byste to udělaly vy? Myslím, že to je potažené, ale nejsme si jistá? A čím?
Zavrhuju modelovací čoko (recept čoko a sirup), to mi přijde hnusné a leze to do zubů, zvlášť v tak velkém množství. Zatím nehrozí ani polití čoko, ale to se budu učit. Nebo obarvit varnu?? Což bych nejradši, ale připadá mi to divný na svatbu. Anebo koupit 5kilo čokoflexu za hříšný peníz? Mám z toho hlavu v pejru, díky moc předem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 11:59 pm    Předmět: Citovat

Leni, pokud nevyžadují, že to má být čokoláda, tak já bych obarvila marcipán, nebo icing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5536

PříspěvekZaslal: čt únor 10, 2011 12:21 am    Předmět: Citovat

Lenko, zkus si obarvit kousek varny kakaem...a uvidíš jak je to dobré!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt únor 10, 2011 2:06 pm    Předmět: Citovat

tady je video o polévání čokoládou na mřížce
http://www.youtube.com/watch?v=UNEScRQePDA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=myKCG9ZElbg&feature=related

no a tady bez mřížky
http://www.youtube.com/watch?v=NqILCo43Dog

Tak teď už to budeme umět všechny... Very Happy Aspoň teda teoreticky... Very Happy Very Happy Very Happy Wink

Polévání hranatých dortů mi přijde jednodušší.
Ten dort na obrázku je opravdu nejspíš potahovaný, ale polévání mi přijde jednodušší. Pozor ale pak při přenášení dortu na sebe, aby se čokoláda nepopraskala. Pak by pomohl už jen ten horký suchý nůž nebo fén... Nejlíp to polévat všecko najednou.... No, to bude oříšek... Sad
Ale "vzorovaná" ťupkovaná nebo vyvlnkovaná čokoláda vypadá taky dobře. To má Milu pravdu. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2011 11:42 pm    Předmět: Citovat

Tak tohle je super efekt!!!
http://www.youtube.com/watch?v=u5FbMZ6Ch-E&feature=related
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2011 11:46 pm    Předmět: Citovat

polévání ještě jednou, tentokrát bílou čokoládou a stěrkou...
mimochodem, krásné čokomalování
http://www.youtube.com/watch?v=-XvvON5u9cM&feature=related

a tohle je pěkná čokofrajeřinka.... Very Happy
http://www.youtube.com/watch?v=4yDZuWuDZOk&feature=related
se mi líbí ta miska s ledem, aby se mu čokoláda v rukách nerozpouštěla... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá červenec 08, 2011 10:37 pm    Předmět: Citovat

našla jsem video o vyrábění čokoozdob na dorty. Pán je ukecanej Španěl, ale ukazuje všecko moc hezky... Wink
http://www.youtube.com/watch?v=t1xtH3jGL5s&feature=related

čokovějířky - http://www.youtube.com/watch?v=7OBnzeJytL0&NR=1
stačí mít tu desku, ale mohlo by to jít i na lince.. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2012 10:07 pm    Předmět: Citovat


*******************
http://www.google.cz/search?q=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0+%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BC&hl=cs&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Ca8pT4X8BvL04QTdsZ2lAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1280&bih=873
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2434
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 2:41 pm    Předmět: Citovat

temperování čokolády a ozdoby Surprised Nevěřila bych, že to z té čokolády udělá a ona mu nepraskne... Wink
http://www.youtube.com/watch?v=lIt-jGGtZrw&feature=endscreen&NR=1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com