Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace

ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Bílková poleva (Royal icing)

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Macicek
Site Admin

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 6:14 pm    Předmět: Bílková poleva (Royal icing) Citovat

Receptů existuje několik, většinou se liší poměrem surovin. Do některých se dává i lžička škrobu, nebo želatiny.

Obecně se počítá na 1 bílek 200 g moučkového cukru a pár kapek citronové šťávy.

Citron je tam kvůli lesku, ovšem setkala jsem se i s názory, že by se dávat neměl.
Doporučuju moučkový cukr prosít (já prosívám i 2x, 3x podle nálady), hlavně pokud budete zdobit perníčky, kde je třeba opravdu tenounká nitka. Ale ne vždy.
Bílky jsem také viděla "prosévat", ale já to nedělám.
A teď se postupy rozcházejí. Já to dělám tak, že rovnou šlehám všechno dohromady a opravdu dohusta. Četla jsem, že se má dát pozor na "přešlehání" - to se pak ozdoby lámou (odpadávají z perníků). Nevím, u mě perníčky tak dlouho nevydrží Very Happy
Stejně určitě je lepší udělat si například ozdob na dort víc, pro případ, že by se některé rozlomily.
Hotovou polevu máme přikrytou vlhkou utěrkou, aby neosychala (na povrchu okamžitě krystaluje! Pozor na to hlavně při zdobení perníčků, protože krystalky pak mohou ucpat dírku v kornoutku!)

A kupodivu jsem našla i radu na Sněhové ozdoby na dort (nebo chcete-li bezé pečivo) - Stříká se kornoutem s větší trubičkou na pečící papír a pak se přes noc (!!Panebože tak dlouho??) suší při teplotě 50° v troubě s pootevřenými dvířky (do dvířek dát vařečku).

Tohle jsem hledala protože jsem původně chtěla zkusit udělat růže jako z krému - pomocí špičky od Wiltonu. Ale teď mě teda dost odradila ta doba pečení. Na druhou stranu je fakt, že normálně na vzduchu by to asi schlo týden, možná déle.

Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 9:57 am, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lidunka25
těsto v míse

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 12:06 am    Předmět: Citovat

Macicku neboj se a kyticky normalne udelej, pokud teda umis delat ty ruze z kremu. Me u toho vzdy tecou nervy. Ozdoby uschnou dle velikosti, pokud.
Normalni kyticky do pres noc, asi tak jako motylci a ty ruze dele pac je to silnejsi vrstva. ususene vrzni do krabicky a muzes je mit radu let.
Na suseni v troube bych se vybodla. Zbytecna spotreba energie.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rybicka
nadýchaný korpus

PříspěvekZaslal: ne září 30, 2007 2:49 pm    Předmět: Citovat

a co kdyby se ty ruze nechaly susit na radiatoru v zime?
snad mne nezacne mrzet, ze budeme mit podlahove topeni...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Gorolka
nadýchaný korpus

PříspěvekZaslal: ne září 30, 2007 10:36 pm    Předmět: Citovat

Já bílkové ozdoby nechávám schnout na radiátorech. Dělám si jich předem na vánoční cukroví ze zbytků, které mám po zdobení perníčků, A v tu dobu nám už v bytě topí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
weska
prázdné břicho

PříspěvekZaslal: po červenec 26, 2010 10:34 pm    Předmět: Citovat

Prosím vás a jaké ozdoby třeba děláte?Nemáte náhodou nějaké foto?? Jen pro představu..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Milu
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 26, 2010 10:46 pm    Předmět: Citovat

wesko, koukni třeba tady http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=108&start=0
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.

Přejdi na: